[<-- Terug]

Wilt u het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? U kunt zich hier aanmelden voor nieuws en updates per email.

28 maart 2019

Het vernieuwen van de 1300 locserie is nog in volle gang. Te beginnen bij het laatste model dat in actieve dienst is geweest bij de Nederlandse Spoorwegen, de loc met het grote NS logo op de gele zijwanden, worden alle loctypes vernieuwd. Tevens zal waarschijnlijk de recente uitvoering in bruin/creme beschildering toegevoegd worden aan de verzameling. Verder worden de locs, voor realistische licht- en schaduwwerking, via 'texture baking' voorzien van realistischer belichtingseffecten dan TS zelf kan weergeven. De eerste resultaten van de vernieuwing zijn bijzonder bemoedigend. Met voorbeeldfoto's van de locs naast renders van het digitale model wordt elk onderdeel van de loc gecontroleerd op getrouwheid aan het origineel. Op de neus van de moderne uitvoering van de 1300 loc zijn nu bijvoorbeeld de frontseinen iets groter uitgevoerd dan in het 'oude' digitale model dat uit de zomer van 2012 dateert.

20 februari 2019

Na de release van Mat'46 ELD4 gaat de ontwikkeling verder met een grondige update van de 1300 locserie. Deze is inmiddels de virtuele werkplaats binnengereden en eveneens virtueel onder handen genomen. Zowel het uiterlijk van de locs als de werking ervan (op basis van scripting) worden aangepast op basis van de meest recente ervaringen en kennis.

De 1200 locs vertoonden een kleine issue in de weergave van het 3D model. Deze issue is eerder gemeld en inmiddels opgelost. Een update van de locs wordt beschikbaar gesteld via de updates downloadsectie.

22 januari 2019

Met trots kan ik u melden dat Mat'46 ELD4 eindelijk beschikbaar is in de shop. Tegelijk met deze release wordt Dutch Classics Mat'46 ELD2 nu als versie 2 geleverd. Updaten is niet nodig; alleen indien u Dutch Classics 11 aanschaft is het handig om van Dutch Classics 10 ook versie 2 te installeren. Dutch Classics 10 versie 2 is om veiligheidsredenen uitsluitend beschikbaar op aanvraag.

25 december 2018

Merry Christmas!

15 december 2018

Dit weekend, het weekend van 15 december, vinden de laatste tests plaats van zowel de Mat'46 ELD4 als de Mat'46 ELD2 treinstellen, versie 2. De tweede versie van ELD2 die begin 2018 is gereleased, is nodig omdat Dutch Classics 10 en Dutch Classics 11 een aantal resources met elkaar delen om het geheugengebruik te optimaliseren. Her en der worden nog wat kleine schoonheidsfoutjes opgelost, maar dat zijn slechts details. De treinstellen bevinden zich verder in een staat die geschikt is voor release.

8 oktober 2018

Binnenkort verschijnt DTG Train Simulator 2019, een upgrade van het bestaande DTG Train Simulator 2018. Momenteel is een beta van "TS 2019", zoals het in de wandelgangen genoemd wordt, hier niet voorhanden, maar één van de aangekondigde wijzigingen in het pakket is dat een 64-bits versie van TS 2019 wordt toegevoegd. Dit heeft tot gevolg dat onder de motorkap (voor zover je van een motorkap kunt spreken bij een treinsimulatiepakket) het een en ander wijzigt. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de impact zal zijn op het functioneren van treinen en scripting. Wellicht is er geen impact, wellicht is er impact op de werking van de scripts. We houden het uiteraard nauwgezet in de gaten. Zodra TS 2019 beschikbaar is, wordt elk model getest op compatibiliteit. Mochten issues optreden, dan worden deze uiteraard zo snel mogelijk opgelost.

De 64-bits versie, indien deze inderdaad beschikbaar komt, biedt meer perspectief voor al het kleur- en luisterrijke materiaal dat ik voor Dutch Classics heb ontwikkeld en het biedt ook veel voordelen voor het gebruik van al het moois dat alle andere ontwikkelaars hebben gecreëerd voor Train Simulator. Vooral in de laatste jaren merken trainsimmers dat in complexe routes met veel scenery en gedetailleerde treinen de grens snel bereikt kan worden van hetgeen de huidige 32 bits Train Simulator kan verwerken, gegeven de technische beperkingen van het pakket. Deze beperkingen in resourcegebruik zullen met een 64-bits versie deels verdwijnen, waarvoor uiteraard weer andere beperkingen in de plaats komen, want het blijft techniek. Eén van de aandachtspunten vormt dan bijvoorbeeld weer de behaalde frame rate. Wordt vervolgd!

6 oktober 2018

Momenteel wordt onderdeel voor onderdeel de releaseset van Dutch Classics 11 samengesteld. Het is bijzonder leuk om Mat '46 ELD4 op de virtuele sporen te zien rijden, de Muizenneus is een mooie verschijning met de ronde lijnen en de karakteristieke neus die uit duizenden te herkennen is, zelfs op enige afstand. Het vierwagen-treinstel is bovendien een bijzondere verschijning door de combinatie van jacobsdraaistellen en draaistellen die onder de treinstelbakken van de middelste rijtuigen zijn geplaatst. Helaas is het vierwagentreinstel van Mat'46 niet meer in de echte wereld te bewonderen, maar in Train Simulator kunt u de ELD4 weer zien rijden, zo vaak u maar wil. Het is verleidelijk om uren te blijven rijden met de Mat'46 ELD4 treinstellen.

Voor de treinstellen is een gedetailleerd 3D model van het interieur gemaakt in drie uitvoeringen:

1. Klassieke uitvoering, volgens aflevering

2. Deels gemoderniseerd interieur, vanaf de grasgroene uitvoering in de zestiger jaren

3. Gemoderniseerd met nieuw interieur en TL verlichting (uitsluitend ELD2)

Zoals u ziet is dus één uitvoering toegevoegd. Dit heeft te maken met het feit dat bij het nauwgezet bestuderen van oude foto's is gebleken dat gemoderniseerde versies van de treinstellen op de balkons volledig grijs/creme wanden bezaten in plaats van de kleurencombinatie grijs/creme-donkergroen.

Omdat van elk 3D model van zowel ELD2 als ELD4 een gedetailleerd 3D model van het interieur voorhanden is, kunt u virtueel door elke bak van de treinstellen wandelen en op sommige plekken in eerste, tweede of derde klasse (al naar gelang het model) plaatsnemen.

Van de totale serie modellen zijn nu de eerste drie series gereed, dat wil zeggen de olijfgroene uitvoering en de grasgroene uitvoering met rode bies en zilverkleurig dak in derde/tweede klasse en latere tweede/eerste klasse uitvoering. Tijdens het samenstellen worden de laatste bugs verwijderd en uiteraard controleert ondergetekende elk treinstel van binnen en buiten op eventuele foutjes in de modellen. Wat de werking betreft is de ELD4 vergelijkbaar met ELD2. Belangrijk verschil is dat de middelste treinstelbakken geen cabine bezitten. Als je van cabine naar cabine springt kom je echter wel in de rijtuigen terecht. In het CK/BK rijtuig toont de cabview de restauratie-afdeling, in het B/A rijtuig komt u in het tweede, later eerste klasse compartiment uit. Dit heeft wel een logische reden. De pantograaf die zich boven de middenrijtuigen bevindt, laat zich uitsluitend vanuit het rijtuig zelf in- en uitschakelen door middel van een toetscombinatie.

Dutch Classics 10 versie 2 is inmiddels volledig samengesteld, maar de textures van de buitenzijde van deze treinen verdienen nog wat extra aandacht, de gele uitvoering is bijvoorbeeld nog niet naar tevredenheid. Nog niet alle textures zien er namelijk uit zoals bedoeld. Voor Dutch Classics 10 versie 2 is het interieur overigens volledig nieuw gebouwd. Logischerwijs zult u van een afstandje weinig tot geen verschillen ontdekken, maar van dichtbij ziet u dat de gloeilampen ook vanaf de buitenzijde zichtbaar zijn, wat een bijzonder leuk beeld geeft wanneer u de treinstellen op korte afstand voorbij ziet rijden. Het nieuw bouwen was tevens bedoeld om ervoor te zorgen dat zowel de ELD2 als ELD4 treinstellen zoveel mogelijk dezelfde textures in het interieur en exterieur gebruiken, hetgeen prima gelukt is.

Heel binnenkort meer nieuws over de voortgang van de ontwikkeling van Dutch Classics 11 en over de geplande releasedatum.

7 september 2018

Development screenshots...:

19 mei 2018

LET OP: Dienstmededeling: in dit weekend zijn we bezig met gepland systeemonderhoud, upgrades, en meer van dat soort technische zaken. Om die reden worden bestellingen tussen vandaag 11:00 uur en maandag 21 mei uitgeleverd vanaf maandag 21 mei 20:00.

18 mei 2018

Het is alweer enige tijd geleden sinds de laatste nieuwsupdate. Op de tekentafel ligt momenteel ELD4 van Mat'46. Deze treinstellen zullen worden uitgebracht als nieuwe add on onder de naam Dutch Classics 11. Deze serie is dus geen uitbreiding van Dutch Classics 10, maar een separaat pakket. In de afgelopen drie maanden is hard gewerkt aan de Mat'46 ELD4 serie. De treinstellen zijn inmiddels grotendeels gereed, er is veel aandacht besteed aan het realistisch vormgeven van zowel buiten- als binnenzijde. Daarnaast zal Mat'46 ELD2 uit Dutch Classics 10 een update krijgen om de laatste bevindingen met het materieel te verwerken nadat de ELD4 serie van Mat'46 beschikbaar is.

30 januari 2018

Dutch Classics 10 staat gereed voor release! De verwachting is dat deze add on in de loop van vandaag beschikbaar zal zijn.

22 januari 2018

Bij deze dan eindelijk de door velen lang verwachte informatie over de releasedatum van Dutch Classics 10. Dutch Classics 10 zal beschikbaar zijn vanaf dinsdag 30 januari 2018. Afgelopen weekend hebben de laatste kleine verbeteringen aan de 3D modellen en scripting plaatsgevonden, naar aanleiding van de tests van de treinen en scenario's. Dit waren echt de puntjes op de spreekwoordelijke 'i'. Hiermee is de ontwikkeling van Mat'46 voor dit moment afgesloten. Diegenen die zich voor de nieuwsupdate per mail hebben geregistreerd krijgen deze week uitgebreide informatie over de komende release. Mochten er in de loop van de week nog bevindingen met de Mat'46 treinstellen zijn, dan worden die uiteraard nog meegenomen in de releaseversie, maar vertraging in de release is niet meer te verwachten.

16 januari 2018

Voor Dutch Classics 10 zijn inmiddels drie scenario's samengesteld, naast de meer dan zestig treinsamenstellingen die met het pakket meegeleverd worden. Twee van de scenario's zijn scenario's waar de gehele collectie aan treinstellen gepresenteerd wordt, één scenario is een eenvoudig 'standard' scenario voor de HCC Berkendam route, inclusief uitgebreide beschrijving en instructie. In deze historische route die gesitueerd is in de vijftiger jaren van de vorige eeuw voelen de Mat'46 treinstellen zich als een vis in het spreekwoordelijke water. Er komen er nog ettelijke scenario's bij, het is immers wel zo leuk om direct aan de slag te kunnen. Intussen is ook nog een kleine bug in de werking van de Mat'46 treinstellen in het AI verkeer weggewerkt.

2 januari 2018

Bij deze namens Dutch Classics aan alle bezoekers van de site, belangstellenden en virtuele machinisten van de Dutch Classics treinen een goed, gezond en succesvol 2018 toegewenst. 2018 krijgt voor Dutch Classics een goed begin. Op 31 december 2017 rolden de laatste aangepaste modellen van Materieel 1946 uit de virtuele locloods. Precies op het einde van 2017 is de ontwikkeling van de eerste versie van Mat'46 afgesloten. Dat betekent dat we een releasebare versie van de treinen gereed hebben. De release volgt wanneer alle voorbereidende zaken (handleiding, etc..), die nu eenmaal ook bij de productie van een complete add on horen, afgerond zijn. De documentatie behoort bijvoorbeeld op orde te zijn, zodat de virtuele machinist op de handleiding kan terugvallen wanneer zaken onduidelijk zijn. Het gebruik van toetscombinaties, de indeling van het bedieningspaneel, de werking van de treinen in expert mode, uitwisselbaarheid en vele andere zaken worden, net als bij de andere add ons, netjes vastgelegd in twee talen. De planning is om komend weekend alle zaken rondom de release gereed te hebben. De precieze releasedatum volgt, zodra deze te plannen valt. Zoals bekend had de release van de treinen al lang geleden plaats moeten vinden. Reden van de lange ontwikkeltijd van Materieel 1946 is niet de complexiteit van de treinen geweest, maar simpelweg het feit dat allerlei andere zaken naast de ontwikkeling van het materieel hun aandacht opeisten.