Meer over Dutch Classics

Dutch Classics is een label dat in de zomer van 2011 is opgericht. De hoofdontwerper van het materieel van Dutch Classics heeft bijna vijftien jaar ervaring in de wereld van spoorwegsimulaties. Voorheen richtten wij ons onder een andere vlag op het maken van Nederlandse content voor Microsoft Train Simulator en Trainz Railroad Simulator. Ons doel is, virtueel spoorwegmaterieel te ontwikkelen van hoge kwaliteit.

De gedachte achter het maken van Nederlandse content is vooral de herkenbaarheid. Wij richten ons bij het bouwen op materieel dat niet of nauwelijks meer in originele staat is te bezichtigen. Dit betekent dat nauwkeurige informatie over het uiterlijk of over de inrichting soms ontbreekt. Wij streven daarom vooral naar herkenbaarheid, waarbij wij zoveel mogelijk gebruik maken van de technische mogelijkheden die het pakket Railworks Train Simulator biedt. Omdat er meer detail zit in spoormaterieel dan hedendaagse computers kunnen weergeven, proberen wij bij elk model een evenwicht te vinden tussen herkenbaarheid en detaillering. Ons uitgangspunt is echter dat detaillering belangrijk is, zodat de treinen er ook van dichtbij realistisch uitzien.

Wij doen ons best om van elk type materieel dat wij aanbieden een exemplaar te maken dat er mag zijn en hopelijk zijn weg zal vinden naar vele virtuele spoorwegen.

Vragen, tips of opmerkingen? Voor meer informatie kunt ons emailen.

Met vriendelijke groet,

Dutch Classics.